Az ország Északi-középhegysége kedvelt kirándulóhely, ezért aki bükki szállást keres, elsősorban a kényelemre, és arra vágyik, hogy egy hosszú és izgalmas túrázás után lazíthasson. A Farkaskő Vendégház tökéletesen alkalmas a relaxálásra, a nap végén maximálisan kipihenheti magát nálunk a sok élmény és kihívás keresése után.

Bükk, te csodás – a természet felfedezése!

A Bükk-vidék rendkívül vonzó, hiszen az ország legnagyobb átlagmagasságú tájáról beszélünk, amely nagy számban bővelkedik természetesen és mesterségesen kialakított barlangokban. A Noszvajjal mára már együtt emlegetett Síkfőkút is itt található, amely a Bükki Nemzeti Park bejárata, s amely nem utolsó sorban a panorámát tekintve is szemet gyönyörködtető.

Fágyol vízesés

A túrázók talán azért is kedvelik annyira, mert itt mindig találni valami felfedeznivalót. Van is mit, hiszen a vidék közel 1100 barlangot rejt, az erdők változó szintje is izgalmas kirándulóhely, és a mindenfelé felbukkanó patakoknál és forrásoknál felfrissítheti magát az erre járó. Mivel a vidéken rengeteg kijelölt túraútvonal található, több lehetőség közül is lehet választani. Így például számos barlangtúrát tehetünk, amelyek közül a legkedveltebbek az Esztáz-kői-barlang, a Szent-István barlang, és az Anna-barlang.

Termálvizek vonzásában

Noszvajról több termál- és gyógyfürdő megközelíthető, így aki bükk szállás után kutat, az élvezheti áldásos hatásait is, ha betér egybe. Legyen szó reumatikus, ízületi, bőr jellegű, nőgyógyászati, légzési rendellenességekről és még sorolhatnám, vagy csak egy egyszerű élményfürdőzésről a termálvízben, 50 km távolságra majdnem mindenre találhat megoldást a Vendég. A Bogácsi Termálfürdő csak 5 km távolságban található!

Látnivalók a környéken

Természetesen a Bükk látnivalókban is bővelkedik. Mindjárt Noszvaj szomszédságában, körülbelül 7 km-re, Szomolyán, a méltán híres Kaptárkövek nyújtanak nem mindennapi látványt. Ezt akár a tanösvényen keresztül is megtekinthetjük, és ha már itt vagyunk, érdemes betérni a Szomolyai Barlanglakásba, amely tájházként is üzemel.

Bükkzsérc egy zsákfalu, pincesora akár egy pár kilométeres sétával is elérhető. De miért is? Mert az egyik pincében gyönyörűen megmunkált riolit tufa faragványokat csodálhat meg az odalátogató.

Cserépfalun megmászhatjuk a Suba-lyukhoz vezető meredek kapaszkodót, hogy bepillantást nyerjünk a neandervölgyi ősember életterébe. A régészeti feltárás részleteiről és a barlangokról, barlanglakásokról rövid bemutatót a látogatóközpontban kaphatunk.

bukk-szallas-002

Cserépváralján nem csak az ottani vár romjait, maradványait kereshetjük fel, hanem egy teljesen berendezett, tájházként üzemelő barlanglakást is megnézhetnek az érdeklődők.

Mezőkövesd már az Alföld kapuja, de látnivalóit nem érdemes kihagyni, ha már erre jár az ember. A Hadas településrészen található gyönyörűen felújított parasztházakban különféle kézművesek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra: a fazekastól a mézeskalács készítőig sok régi szakma mutatkozik be a régi falak között. Kövesden egy új játszótér izgalmas élmény lehet a gyerekek számára!

A Bükkalja számos látnivalóval kecsegtet, de aki a hegyekbe vágyik, az se fog unatkozni. Az itt kirándulók számára a fel-felbukkanó kisebb tavak és a messze elterülő panoráma adhatnak valódi élményt az itt tartózkodás alatt.

Bükk szállás tökéletes nyugalomban

Szállást a Bükkben nem nehéz találni, ám nem mindegy, hogy az adott hely milyen atmoszférával rendelkezik. Noszvajt az ország legfrissebb levegőjű helyeként tartják számon, ráadásul a környék nyugalma és az itt élők vendégszeretete páratlan. Így nem csoda, hogy olyan sokan szeretnek a községben szállást foglalni, akár csak egy hétvégét, vagy egy egész hetet töltenek el itt.

 

Ismerje meg Vendégházunkat! Ha pedig szeretne idilli Bükk szállást Önnek és családjának, foglaljon nálunk még ma!