en de nl

ikon 3325 Noszvaj, Honvéd utca 20.

cim info@farkaskovendeghaz.hu

tel +36 30 645 4048

facebook

Noszvaj, az ezerarcú településmadár

Noszvaj nem véletlenül olyan népszerű az idelátogatók körében – az itt élőkről nem is beszélve. A falut az ország legtisztább levegőjű helyeként is emlegetik, ennek köszönhetően sokan szeretnek a környéken, illetve a Bükk-hegységben túrázni, kirándulni.

Noszvaj ezerarcú, hiszen a régi hagyományok ápolása mellett nagy figyelmet fordít arra, hogy folyamatosan megújuljon, és változatos programokat kínáljon az ide látogatóknak. Mindez persze nem jöhetett volna létre egy olyan nagyszerű közösség nélkül, amely itt élve őrzi a hely hangulatát és adja vendégszeretetét.

Noszvaj természeti adottságai

Szeretjük a természetet, ezt persze Noszvajon nehéz másként gondolni. A környezeti adottságok, a település fekvése mind-mind elvarázsol mindenkit, aki erre jár. Az események mindig az adott évszakhoz, szezonhoz igazodva kerülnek megrendezésre, így csak valódi és természetes értékekkel gazdagodik az, aki részt vesz a falu programjain, akár egyénileg vagy barátokkal, akár az egész családdal teszi azt.

noszvaj

Számtalan a felfedezni való, hegyen és völgyön remek túrákat tehetnek azok, akik közelebbről szeretnék megismerni a Bükk vidékét, a Nemzeti Park kínálta lehetőségeket. A faluban és azon túl, a réteken, a tavaknál sok izgalmas látnivaló található. A barlanglakások igazi kuriózumok, sokan csak azért látogatnak el a faluba, hogy megtekinthessék a régen lakásként funkcionáló építményeket. A borok szerelmesei a falu pincéiben ismerhetik meg a vidék legjobb nedűit, a Gazdaházban pedig a hagyományok megismerése mellett a helyi ízeket kóstolhatják meg a gasztronómia iránt érdeklődők.

Népszerű események Noszvajon az egész család számára

noszvaj-001Egész évben rengeteg az izgalmas program: már februárban, Bálint napján, a szerelmesek részére meghirdetett egy napos esküvő és Bál indítja az évet, de például a Gyermeknapi Meseerdő, az Élőzenés bortúrák, a Noszvaji Pincenapok, valamint a Kemencében Készített Ételek Napja is nagy népszerűségnek örvend. Az itt tartandó események talán azért is olyan kedveltek, mert nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is találnak maguknak való elfoglaltságot, szórakozást. Mára már sok érdeklődő érkezik a faluban tartandó eseményekre, és számos visszatérő vendég is azért jön, hogy még egyszer elvarázsolja őket a Noszvaj bája és az itt élők szívélyessége.

 

Amennyiben érdeklődik a noszvaji események után, és szeretne családjával részt venni rajtuk, foglaljon szállást a Farkaskő Vendégházban!

További eseményeket és látnivalókat itt talál: www.noszvaj.hu