en de nl

ikon 3325 Noszvaj, Honvéd utca 20.

cim info@farkaskovendeghaz.hu

tel +36 30 645 4048

facebook

Vendégházmadár

farkasko-vendeghaz

A Bükk erdő szélén fekvő Farkaskő Vendégház a barlanglakásokhoz közel található, Szomolya vagy Bogács irányába, egy zsákutca végén. A szomszédok kedvesek, ám amikor beköszönt a tavasz, és rügyfakadáskor lassan becsukódnak a lombok és a cserjék, csak az itt megszálló vendégek maradnak magukban. Talán ezért is kedvelik olyan sokan a környéket, hiszen a csend és a nyugalom egyszerre veszi körbe a házat, s talán csak a madárcsicsergés töri meg néha-néha ezt az éteri hangulatot.

A Vendégház nagyon intim, a körülbelül 5 ezer négyzetméteres területen jut elég hely a relaxálásra, a közös főzésre és sütésre, illetve a játékra a gyerekekkel. A ház telkét egy patak szegélyezi, sok vendégünk szívesen jön le ide, hogy barangoljanak a fák között, amíg a kicsik zavartalanul játszhatnak körülöttük.

A Vendégház belülről

A ház 2 és fél szobás. A két nagyszoba rendes hálóként funkcionál, amelyek elég nagyok, hogy minden vendég kényelmesen elférhessen bennük. Minden szobának egyedi berendezése és stílusa van, így természetes, hogy ehhez mérten saját nevet is kaptak:

Bőröndös

DSC_0010Aki belép, rögtön tudja, miért ezt a nevet viseli a szoba. A helységben található ruhásszekrények tetején ugyanis régi, talán már csak fekete-fehér filmekben látható bőröndök szolgálnak dekorációként. A szobában franciaágy, illetve egy kihúzható két személyes kanapé is van. A tágas szobában helyet kapott egy lassan plafonig érő könyvespolc, ahol több műfajban találhatóak kötetek. (Könyvmolyoknak kötelező!) Mivel a szoba elég nagy, így a babaágyat is itt helyezzük el – ha szükséges – így baba és szülő egy helyen, kényelmesen elfér a nyaralás során.

Rádiós

DSC_0006Az előző szobához hasonlóan itt is a szekrények tetején kaptak helyet a szoba elnevezésére utaló tárgyak. A készülékek nagyon régiek, de van köztük egy működő Sokol rádió is, amelyet a kíváncsi vendég szabadon kipróbálhat. A helységben egy kétszemélyes ágy található, amelyek akár összetolva is használhatók. Itt természetesen egy pótágyra, illetve gyerekágy beállítására is lehetőség van, hiszen bőven akad hely mindenkinek. A teljes kényelem érdekében egy fotel és egy lábmasszírozó is található a Rádiós szobában, hogy minél nagyobb legyen a komfort és a kényeztetés.

Gyerekszoba

Ez a félszoba, ahol a kis lurkók szabadon játszhatnak, hiszen rengeteg szórakoztató játék található meg benne. Egy kihúzható kanapé teszi még kényelmesebbé az ittlétet, melyen két személy is jól elfér.

A Vendégház többi helysége

DSC_0024

A házban végig futó folyosót a Barlanglakások Művésztelep alapítóinak fényképei díszítik, és innen nyílik az összes szoba és helyiség. Minden nagyobb szobához tartozik egy-egy WC, de a fürdőszoba, ami kádas és szintén elég tágas, közös. A fürdőben van egy ún. túlélődoboz, ebben fájdalomcsillapító, fogkefe, fogkrém, sebtapasz és még sok minden található, ami esetleg kimaradt a pakolásból, de szükség lehet rá egy utazás során. Hajszárító, hősugárzó és a szennyes tartó mellett egy mosógép is rendelkezésre áll a hozzávaló szerekkel, egy hosszabb tartózkodás vagy gyerekes családoknál egy nem várt „baleset” esetére.

A konyhában minden megtalálható, ami egy átlagos háztartásban is: különféle kávékészítési hozzávalók (Nespresso kávéfőző, amelyhez a vendégek részére minden reggelre egy-egy kapszula jár, egy kis kotyogó és egy retro kávéfőző), van egy doboz különféle teákkal, hűtő, mikro, gázsütő, főző edények, tányérok, poharak, bögrék, fűszerek, szalvéta, törlőruhák és még megannyi más. A gyerekeknek külön rendelkezésre állnak színes tányérok, poharak, evőeszközök.

A világos és virágos konyhából csodás kilátás nyílik a kertre és a patakra is.

A Vendégház telkéről

DSC_0026

A Vendégházhoz kemencés terasz tartozik, ahol egy vidám sütögetés után jól esik egy pohár bor, és egy kellemes beszélgetés. Itt bográcsozni, illetve grillezni is lehet. Fa is rendelkezésre áll, de annak egy része (elsősorban a kemencéhez) csak térítés ellenében. Van egy üst is, amiben kisebb-nagyobb adagban lehet főzni. A kinti főzéshez, sütéshez is megtalálhatók a szükséges eszközök.

Ugyan garázs nem tartozik a házhoz, a vendégek számára rendelkezésre áll egy, a házból jól látható parkoló, amely 10 méterre található a háztól, és 4 autó is elfér benne. Természetesen a ház előtt is elfér egy autó, és mivel a Vendégház egy zsákutca végén található, a forgalom nem túl nagy.

Tekintse meg Galériánkat, és ha Önt is elvarázsolta a Vendégház bája, foglaljon szállást az egész család számára!

A Vendégház megközelítése

Gépkocsival: 

Az M3 autópályáról a 128-as kilométerkőnél kell lehajtani, Mezőkövesd felé. Érdemes a várost megkerülő úton a 3-as főútra kimenni, amelyen jobbra haladva a Szomolya felé mutató útjelzésnél balra kell fordulni. Az sem baj, ha elmulasztjuk a fordulót, mert Bogács felé is Noszvajra vezet az út.

Szomolyán keresztül haladva a „Noszvaj” táblát követően jobbra kell tartani az Y elágazásoknál. Ezeknél egyébként tábla jelzi a Vendégházat! A főútra kiérve, a kisboltnál, Bogács irányába, jobbra kell fordulni és a Gazdaház utáni kereszteződésnél szintúgy jobbra.

Bogács felől is hasonló a helyzet, a faluba beérve az első nagyobb kereszteződésnél, ahol szintén táblán látható a Vendégház felé vezető út, balra be kell fordulni.

A Zsákutca-jelzés a Honvéd utca elején azt mutatja, hogy jó felé megyünk! 🙂

A ház előtt egy hatalmas kő jelzi bevésett „Farkaskő Vendégház” felirattal, hogy megérkeztünk.

Tömegközlekedéssel:

Vonattal Egerig vagy Mezőkövesdig lehet utazni, utána onnan induló autóbusszal lehet a faluba eljutni.

Leszállás Mezőkövesd felől lehetséges a Szomolyai úti megállóban és gyalogosan egy kis ösvényen át lehet jutni a Vendégházhoz. Vagy az Oktatási Intézet megállónál kell leszállni az Óvoda épülete előtt, a Kastéllyal szemben és onnan a főútra letérve, azt követve lehet a szállásra eljutni.

Eger felől a vasútállomásról az autóbusz pályaudvarig kell eljutni, ahonnan Bogács felé kell venni az irányt és a Noszvaj Deák Ferenc út 77. megállóig kell jönni. Ott leszállva, kicsit visszafelé haladva az első kereszteződés balra a Honvéd utca.

Autóbusszal is kényelmesen el lehet jutni Egerbe és Mezőkövesdre is, tehát érdemes tájékozódni, melyik megoldás felel meg a legjobban a kényelmüknek, idejüknek. Természetesen segítünk, amennyiben szükséges és autóval szívesen elhozzuk Vendégeinket a falu bármelyik pontjáról! 🙂

Repülőtéri transzfer:

Lehetőség van ellenár fejében repülőtéri transzfert kérni. Ilyen esetben a Vendégeket direkt a szállásra tudjuk hozni. Kérjen ajánlatot!